Route

Deel ons

Volg ons

De Verdieping Paterswolde

Centrum de Verdieping wil een plek zijn waar aandacht is voor de mens als geheel. Zorg, kennis, plezier, ontspanning en ontwikkeling zijn hierbij kernwoorden.

Agenda
Gebruikers

Vandaag zetten wij hieronder een van onze gebruikers extra in het zonnetje!

Klik hier of onderaan op Meer info voor een overzicht van al onze gebruikers.


Wijkvereniging Nieuwe Akkers

Actueel

Ruimtes vrij

Er komen weer ruimtes vrij op de Verdieping en dat betekent dat we weer nieuwe gebruikers kunnen...


Verminderde bereikbaarheid

Vanaf 13 juli tot en met 29 juli zijn wij verminder bereikbaar. Op de mail wordt in deze periode...


 

Bel mij terug

Teruggebeld worden? Dat kan!

Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u zo spoedig mogelijk op.


Het verleden van het pand

De Verdieping is gevestigd op de eerste verdieping van de voormalige Katholieke Mariakerk in Paterswolde. De R.K. kerk O.L. Vrouwe ten Hemelopneming was een zaalkerk met klokkentoren, gebouwd in 1955-'56 in traditionalistische vormen naar plannen van P. Starmans toen het aantal rooms-katholieken in Eelde sterk toenam door de overplaatsing van de Rijksluchtvaartschool vanuit het overwegend katholieke Gilze-Rijen. Aan de achterzijde is de kerk verbonden met de pastorie.

In 2008 is de kerk gesloten wegens het teruglopend aantal kerkbezoekers. Lange tijd is de toekomst van de kerk onzeker geweest, al zijn er in de jaren vele goede idee├źn om een multifunctioneel centrum te realiseren de revue gepasseerd.

In 2013 heeft het Bisdom de kerk met bijbehorende pastorie verkocht aan Spijker-Vastgoed B.V., die eerst de woning grondig aanpakte en particulier verkocht. Ongeveer een jaar later meldde zich 3 enthousiaste dames met de wens een Kindcentrum in de kerk te realiseren. Zodoende kwam er een verdiepingsvloer en werd de benedenverdieping omgetoverd tot een moderne kinderopvang met visie. Nadat de nieuwe bewoners van de pastorie goed gesetteld waren zagen zij de uitdaging en mogelijkheden van de bovenverdieping, en zo ontstond het idee om alsnog een prachtig centrum te realiseren, met leuke, interessante, leerzame en verdiepende activiteiten!